Høst rødder fra jorden efter at have passet planten i flere uger. Ser bier på din mave besøge dine blomster. Havearbejde med børn er sjovt! Det er sundt at være aktiv i det grønne udendørs i den friske luft. Børn, der har haven, lærer på en legende måde, hvordan naturen fungerer. Som forælder er det sjovt at lave noget med sit barn, der bogstaveligt talt vokser, hvis man er opmærksom på det. For at få mere ud af din have, er her ti tips til havearbejde med børn.

En køkkenhave har mange fordele. Ingen gravning i haven, du fylder køkkenhaven med poser med havejord, og du kan komme i gang med det samme. Overfladen er velordnet, vedligeholdelse tager kun få minutter om dagen.

Inddel æsken i sektioner på 30 cm gange 30 cm, for eksempel ved at strække snore. Har du ikke meget haveerfaring? Vælg derefter 2 eller 3 nemme varianter. Under alle omstændigheder plant en kartoffel. Efter et stykke tid er jorden fuld af velsmagende kartofler. At lave pommes frites af din egen kartoffel, hvilket barn vil ikke have det?

Selvsåning er rart, ligesom gulerødder eller radiser. Køb en miniplante til 1 eller flere kasser til overførsel: Tomater eller salat er ofte til salg i supermarkedet eller byggemarked i sæsonen. Du kan også så i potter i vindueskarmen. Du sætter krukkerne ud i haven senere, når planterne er en smule stærkere, og der ikke er mere nattefrost.

2. Gør børn til havechef
Havearbejde med børn er sjovt, hvis man også deler forventningen og organisationen med hinanden. Find de frø, du vil plante sammen. Få dit barn til at tegne et billede af kasserne og beslutte sammen, hvad der skal planlægges i hver kasse. Dit barn kan tegne plantearten i hver kasse.

Sæt de tomme frøposer sammen på ‘konstruktionstegningen’ af din have og skriv datoen, du sår. Det er ideelt, hvis du indsætter denne tegning i en kalender. Dit barn vil sætte et klistermærke på det hver dag, som I har lavet have sammen. Hæng denne tidsplan et synligt sted i dit hjem, så haven også kommer til at leve med i din daglige dagsorden. Fem minutter om dagen er nok til vedligeholdelse.

Har du allerede større børn? Så giv dem deres egen køkkenhave at være stolte af.

3. Så solsikker
Solsikker er nemme at så med deres tykke stribede frø. De vokser i højden på ingen tid. Især de store arter er imponerende, de bliver op til 3 meter høje. Vælg en sort, der bliver halvanden meters højde, så er den overskuelig.

Lav plantekrukker af toiletruller med dit barn. Børn kan så frøene i almindelig havejord, bedst i april eller maj. Tryk dem 1,5 cm dybt og giv nok vand. Placer planterne et lunt sted med plastfolie over. Folien kan fjernes, når en frøplante dukker op af jorden.

I slutningen af ​​maj kan de små planter gå i jorden. Placer dem et solrigt sted uden for vinden. Børn vander planterne hver dag. Pas på snegle, for de holder meget af de unge planter. Læg dem først i jorden, når de er 15 cm høje. Det er rart at måle planten hver uge. De høje varianter har normalt brug for støtte med en bambuspind ved siden af. Ellers nikker de.

Tip: behold de brugte blomster. De er fulde af solsikkefrø. Læg dem på en avis til tørre i skuret eller kælderen. Om efteråret stiller du dem sammen med dit barn på et foderbord i haven. Dette tiltrækker mange fugle, dejligt at se sammen, hvor mange fugle der fester sig med frøene.

4. Lav et jordbærtårn
Jordbær er velsmagende og sunde og sjove at dyrke selv. Også selvom du har begrænset plads. Jordbær elsker sol og varme. Placer derfor et tårn et varmt sted. Du bør dog altid holde jordbær fugtige. Vådhed vil få planten og frugterne til at mugne. Derfor lægger folk ofte halm under planterne. Det er ikke nødvendigt med et tårn, for planten hænger over de varme sten og rører ikke jorden med det grønne og frugterne. Og snegle holder dig også på afstand.

Lav et jordbærtårn af gamle mursten eller fliser. Stable stenene i en firkant. Cement er ikke nødvendigt. Den næste række lader dig falde lidt tilbage indad, så der mere eller mindre skabes en pyramideform. Firkanten på gulvet, du starter med, er meget større end den sidste firkant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *